Huis voor Alvino

Huis voor Alvino

Totaal
90% Donated
Goal : $2,000.00
13
Donors
$1,800.00
Donated

Dit is Alvino Eusebio Rodriguez (61).

 

Dit is Alvino Eusebio Rodriguez, 61 jaar, hij woont in Metán, in het noorden van Argentinië.

Alvino heeft nooit een eigen huis of stukje grond gehad. Hij heeft ook nooit een eigen woning kunnen huren.

Hij is geboren in een arm gezin, zijn moeder heeft het gezin verlaten toen Alvino nog een kind was en zijn vader was alcoholist. Daardoor moest Alvino al vanaf jonge leeftijd hard werken. Sinds zijn 12e werkt hij als straatventer, hulp in de bouw, citroen- en zwarte bessen plukker; wat er maar op zijn pad komt. Op dit moment verkoopt hij met zijn zelfgemaakte kar mandarijnen en eieren in de straten van Metán.

 

Alvino is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Hij leeft van dag tot dag. Met het geld dat hij verdient kan hij net wel of net niet eten kopen.

Hij is ontzettend behulpzaam, hij heeft zelfs eens zijn eigen bed weg gegeven en sliep toen zelf op de grond.

Hij heeft twintig jaar lang dagelijks in een eethuis voor kinderen geholpen met zoeken en kappen van brandhout (er werd op vuur gekookt), serveren en schoonmaken. Samen met toenmalig pastor Andrés Márquez heeft hij de kerk Casa de Dios vanaf de grond af opgebouwd. De kerk heeft tot op de dag van vandaag geen vaste inkomsten, bankrekening of spaarpot en de meeste inkomsten gingen naar de kinderen. Dit is dus altijd vrijwillig geweest.

A lvino heeft nooit tijd en geld gehad om zijn eigen huis te bouwen, laat staan voor een eigen stukje grond. Nu willen wij, als kerk “Casa de Dios”, de stichting Zera Metán en vrienden van Alvino, wat voor hem terug doen. Het huisje waar hij nu in woont is schrikbarend onbewoonbaar, maar toch woont hij er. Als de regentijd komt spoelt het weg en het beschermt ook absoluut niet tegen de kou (in de winter kan het hier koud worden). Hij heeft geen badkamer of toilet en ook geen stromend water in zijn huisje. Het staat in de achtertuin van een familielid die hem daar ruimte gegeven heeft. Het huisje van het familielid is ook al overvol.

Het project dat we willen starten is het bouwen van een eigen huis voor Alvino. Het zou fantastisch zijn als er ook een badkamer met toilet in komen en een keukentje met stromend water.

 

Graag delen wij dit project met u. Zou u Alvino willen helpen door een bijdrage te doen?


Want to donate by phone?

Not a problem. Call us now
1800-12455-1245

Or email us :
donate@chariti.hemeDonate online safely

The payment is encrypted and transmitted securely with an SSL protocol.

Urgent Causes

The Story of us

Dit is Alvino Eusebio Rodriguez (61)

The unincorporated association is the most common form of organization within the voluntary sector in England and Wales.

Leave a Reply